Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacopaj i stor ugnsform - recept

Recept på tacopaj - den perfekta bjudpajen. Servera med en sallad med urkärnad, skivad gurka och fetaost. Peppra och ringla över olivolja.

Tacopaj i stor ugnsform - recept
Tacopaj i stor ugnsform - recept
Tacopaj i stor ugnsform - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 125 gsmör- eller margarin
  • 2 mskvatten- kallt

Fyllning

  • 300 gköttfärs
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 1gul lök
  • 100 gchampinjoner
  • 0,5aubergine
  • 2 msktacokrydda
  • salt- peppar
  • 2ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 1röd paprika- gärna spetspaprika
  • 1 dlost- riven

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.

  3. Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka löken och hacka champinjonerna grovt.

  4. Dela och tärna auberginen. Låt lök, champinjoner och aubergine fräsa med färsen i 10 minuter.

  5. Strö över tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.

  6. Skiva paprikan och lägg ovanpå. Strö på osten och grädda i ugn, 225 grader, 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Kerstin Svensson

Recept från Mitt kök