Recept: Kerstin Svensson
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tacopaj - den perfekta bjudpajen. Servera med en sallad med urkärnad, skivad gurka och fetaost. Peppra och ringla över olivolja.
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka löken och hacka champinjonerna grovt.
Dela och tärna auberginen. Låt lök, champinjoner och aubergine fräsa med färsen i 10 minuter.
Strö över tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
Skiva paprikan och lägg ovanpå. Strö på osten och grädda i ugn, 225 grader, 20 minuter.
Recept: Kerstin Svensson
Recept från Mitt kök