Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den perfekta bjudpajen. Servera med en sallad med urkärnad, skivad gurka och fetaost. Peppra och ringla över olivolja.
Hacka samman smör och mjöl till en smulig massa, gärna i matbredare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i ugn, 225 grader, 10 minuter.
Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka löken och hacka champinjonerna grovt.
Dela och tärna auberginen. Låt lök, champinjoner och aubergine fräsa med färsen i 10 minuter.
Strö över tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
Skiva paprikan och lägg ovanpå. Strö på osten och grädda i ugn, 225 grader, 20 minuter.
Recept från Mitt kök