Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacolax från ugnen

Tacolax från ugnen passar både stora och små. Det är smidigt att köpa hem en blandad kryddpåse så behöver man inte ha så många kryddor i kryddskåpet.

Tacolax från ugnen
Tacolax från ugnen
Tacolax från ugnen
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 3 dlris
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 1gul lök
  • 1 påsetacokrydda- (40 g)
  • 1 burkjalapeño- inlagd
  • 2 dlgräddfil
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.

  2. Fräs paprika och lök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg fräset i en ugnssäker form och lägg laxen ovanpå. Strö över tacokryddan och 1/2 tsk salt.

  3. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Servera lax och grönsaker med ris, inlagd jalapeño, gräddfil och sallad.

Vad tyckte du om receptet?