Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbara chips gjorda på sötpotatis som smaksatts med heta tacokryddor. Funkar också utmärkt som snacks. Perfekt att servera till fredagsmyset!
Picklad jalapeño: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva jalapeño och chili. Lägg skivorna i en burk, varva med senapsfröna och häll på lagen, sätt på locket. Låt stå och dra i minst ett par timmar. Förvara i kylen.
Tvätta och torka sötpotatisen. Skiva den tunt med hjälp av en mandolin.
Värm upp oljan till cirka 160–170 grader. Fritera några sötpotatisskivor åt gången, fritera gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en bit hushållspapper och strö över tacokrydda eller fajitaskrydda.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg chipsen på en plåt eller i en ugnsfast form. Strö över osten och hälften av jalapeñon och gratinera i ugnen i cirka 3–4 minuter, tills osten börjar smälta.
Lägg på resten av jalapeñon, ringla över lite salsasås och servera resten av salsan och eventuellt lite gräddfil bredvid.
Recept från Mitt kök