Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacokryddade sötpotatischips

Underbara chips gjorda på sötpotatis som smaksatts med heta tacokryddor. Funkar också utmärkt som snacks. Perfekt att servera till fredagsmyset!

Tacokryddade sötpotatischips
Tacokryddade sötpotatischips
Tacokryddade sötpotatischips
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1sötpotatis
  • 56 dlolja- till exempel neutral rapsolja
  • tacokrydda- eller fajitaskrydda
  • 50 gost- riven,till exempel cheddar
  • 1 dljalapeño- picklad, se recept nedan
  • 2 dlsalsa- mild
  • evgräddfil- 2 dl

Picklad jalapeño (1 burk)

  • 1 dlättiksprit
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 10jalapeño
  • 1chili- röd färsk
  • 1 tsksenapsfrön

Gör så här

  1. Picklad jalapeño: Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva jalapeño och chili. Lägg skivorna i en burk, varva med senapsfröna och häll på lagen, sätt på locket. Låt stå och dra i minst ett par timmar. Förvara i kylen.

  2. Tvätta och torka sötpotatisen. Skiva den tunt med hjälp av en mandolin.

  3. Värm upp oljan till cirka 160–170 grader. Fritera några sötpotatisskivor åt gången, fritera gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem på en bit hushållspapper och strö över tacokrydda eller fajitaskrydda.

  4. Sätt ugnen på 225 grader.

  5. Lägg chipsen på en plåt eller i en ugnsfast form. Strö över osten och hälften av jalapeñon och gratinera i ugnen i cirka 3–4 minuter, tills osten börjar smälta.

  6. Lägg på resten av jalapeñon, ringla över lite salsasås och servera resten av salsan och eventuellt lite gräddfil bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök