Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacogryta med tortillastrimlor

Den här grytan kan du också laga av fläskkarré, kycklingfilé eller falukorv.

Tacogryta med tortillastrimlorTacogryta med tortillastrimlorTacogryta med tortillastrimlor
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 400 gkotlett- benfri
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msktacomixkrydda
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 dlvatten
  • 1vetetortilla

Tillbehör

  • 2 dlfullkornris
  • 200 gsallad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär köttet i små bitar. Bryn  det hastigt i 1 msk smör 1–2 min. Krydda med salt och tacokrydda.

  3. Häll i tomaterna med sitt spad och vattnet. Låt koka 1–2 min.

  4. Dela brödet på mitten och skär det sedan i strimlor. Stek det i 1 msk smör i en stekpanna 1–2  min. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Servera grytan med ris och sallad överströdd med  tortillastrimlor.

Vad tyckte du om receptet?