Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacogratäng

Recept på tacogratäng. Bra rätt när man har ris över. Gratängen kan göras vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

TacogratängTacogratängTacogratäng
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gsojafärs- eller kycklingfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2paprikor- i olika färger
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskpaprikapulver
  • 0,5 dlchilisås
  • 1 dlvatten
  • 380 gbönsalsa- original, t ex Go Green eller Stonewall Kitchen
  • 5 dlris- kokt, gärna råris
  • 50 gnachos
  • 100 gost- riven
  • smör
  • salt

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Bryn färsen i 1/2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Stek ytterligare ca 5 min. 

  2. Krydda färsen med spiskummin och paprika och häll på chilisås och vatten. Blanda med salsa. Lägg riset i en smord ugnssäker form och bred över färsröran.  

  3. Toppa med  krossade nachos och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med sallad. 

Vad tyckte du om receptet?