Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacogratäng med fläskfilé

Tacogratäng med fläskfile passar lika bra som vardagsrätt som på fredagen när du önskar dig något gott som ändå går snabbt att laga till.

Tacogratäng med fläskfilé
Tacogratäng med fläskfilé
Tacogratäng med fläskfilé
Foto: Ulf Svensson

Tacogratäng

  • 600 gfläskfilé
  • 1 msksmör
  • 1 påsetacokryddmix- (40 g)
  • 1 burkananasringar- (225 g)
  • 3tomater
  • 200 gnachochips
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 275 gmjukost
  • 1 burktacosås- (230 g)
  • 2 dlost- riven, lagrad, t ex västerbottensost

Tillbehör

  • crème fraiche- lätt
  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Bryn köttet i smör ca 5 min. Strö över kryddmixen. Låt ananasen rinna av och skär den i mindre bitar. Tärna tomaterna.

  2. Lägg nachipsen i en smord ugnssäker form. Fördela fläskfilé, ananas och tomater ovanpå. Strö över salt och peppar. Klicka på mjukost och tacosås. Strö över den rivna osten.

  3. Gratinera mitt i ugnen 10–15 min tills osten fått fin färg.

  4. Servera gratängen med en klick lätt crème fraiche och blandad sallad.

Vad tyckte du om receptet?