Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Taco med tonfisk, chili- och limemajonnäs samt picklad zucchini är en läcker wrap med lättgrillad fisk och het majonnäs. Förbered gärna zucchinin dagen före.
Picklad zucchini: Skiva zucchinin tunt. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en kastrull. Kärna ur och skiva chilin. Lägg den i lagen. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Lägg zucchinin i den varma lagen. Låt kallna.
Majonnäs: Kärna ur och finhacka chilin, lägg den i en liten matberedare. Skölj limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut 2 msk saft. Lägg lime-skal, limesaft och äggulor i matberedaren. Tillsätt oljan långsamt och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.
Gnid in tonfisken med olja och krydda med salt. Grilla den på högsta värme ca 1 minut på varje sida, till 45° innertemperatur. Låt den vila på en skärbräda ca 5 min innan den skärs i skivor.
Värm tortillabröden snabbt på grillen. Lägg sallad, tonfiskskivor och picklad zucchini mitt på bröden. Toppa med lime- och chilimajonnäs och lite koriander. Vik ihop tacon och servera direkt.