Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taco med räkor, rädisor och het majonnäs

Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs. Krispig taco med mycket sallad och friterade räkor. Sriracha eller tabasco ger bra hetta i majonnäsen.

Taco med räkor, rädisor och het majonnäs
Taco med räkor, rädisor och het majonnäs
Taco med räkor, rädisor och het majonnäs
Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kgräkor- med skal
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 2 mskmjölk
  • 4 dlpanko
  • 5 dlrapsolja

Het majonnäs

  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmans
  • 1 msktabasco- eller sriracha

Tillbehör

  • 8tortillabröd- små
  • 2ägg- hårdkokta
  • 0,5 huvudisbergssallad
  • 5rädisor
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Skala och torka räkorna torra med hushållspapper. Krydda dem med salt och peppar.

  2. Vänd räkorna i mjöl. Vispa upp ägg och mjölk lätt. Doppa räkorna i äggblandningen och skaka av överflödet. Vänd räkorna i panko.

  3. Blanda majonnäs och sriracha eller tabasco.

  4. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva äggen. Strimla salladen och ­skiva rädisorna.

  5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera räkorna hastigt och låt dem rinna av på hushållspapper.

  6. Fördela räkorna på tortilla­bröden. Toppa med majonnäs, ägg, isbergssallad, rädisor och ­koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!