Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs. Krispig taco med mycket sallad och friterade räkor. Sriracha eller tabasco ger bra hetta i majonnäsen.
Recept på taco med räkor, rädisor och het majonnäs.Foto: Stefan Wettainen
(Betyg: 3 · 3 röster)
Ingredienser
8stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kgräkor- med skal
0,5 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
2,5 dlvetemjöl
1ägg
2 mskmjölk
4 dlpanko
5 dlrapsolja
Het majonnäs
1 dlmajonnäs- gärna Hellmans
1 msktabasco- eller sriracha
Tillbehör
8tortillabröd- små
2ägg- hårdkokta
0,5 huvudisbergssallad
5rädisor
1 krukakoriander
Gör så här
Skala och torka räkorna torra med hushållspapper. Krydda dem med salt och peppar.
Vänd räkorna i mjöl. Vispa upp ägg och mjölk lätt. Doppa räkorna i äggblandningen och skaka av överflödet. Vänd räkorna i panko.
Blanda majonnäs och sriracha eller tabasco.
Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen. Skala och skiva äggen. Strimla salladen och skiva rädisorna.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera räkorna hastigt och låt dem rinna av på hushållspapper.
Fördela räkorna på tortillabröden. Toppa med majonnäs, ägg, isbergssallad, rädisor och koriander.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3 · 3 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!