Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taco med pulled pork, ananassalsa och grillade pimientos del padrón

Förbered allt i god tid och servera tacosen med gott öl eller frisk lemonad.

Taco med pulled pork, ananassalsa och grillade pimientos del padrón
Taco med pulled pork, ananassalsa och grillade pimientos del padrón
Taco med pulled pork, ananassalsa och grillade pimientos del padrón
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 812tortillabröd
  • 1 satspulled pork- se recept ovan
  • 1 satsananassalsa
  • 1 satsmajssalsa- grillad, se recept ovan
  • 1 satspimiento de padrón- grillade milda chilifrukter
  • 1 satssnabbpicklad rödlök- se recept ovan
  • 2 dlgräddfil
  • limeklyftor
  • koriander

Grillad pimientos de padrón

  • 1620pimiento de padrón
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • flingsalt

Ananassalsa

  • 0,5ananas
  • 1röd chili
  • 0,5 krukakoriander- eller mynta
  • 1lime- färskpressad saft

Gör så här

  1. Värm bröden på grillen och servera dem med pulled pork, ananas- och majssalsa, pimientos de pardón, rödlök, gräddfil och limeklyftor. Garnera med koriander.

  2. Pimientos: Nagga pepparfrukterna med en gaffel och blanda dem med oljan. Skala och hacka vitlöken. Grilla pepparfruktena ca 5 minuter, vänd dem då och då. Toppa med vitlöken och flingsalt.

  3. Ananassalsa: Skala ananasen med en vass kniv. Dela den i två klyftor på längden och skär bort den hårda stocken i mitten på varje klyfta. Skär fruktköttet i strimlor. Dela, kärna ur och finstrimla chilipepparn. Hacka koriandern. Blanda ananas, pepparfrukt och koriander med limesaften.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström

 

 

Recept från Mitt kök