Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taco cajun style  

Taco cajun style är kräftstjärtar med majs i tacoskal. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot skalade räkor i lag. Använd en riktigt kryddig och het kryddmix.

Taco cajun style  Taco cajun style  Taco cajun style  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 burkarkräftstjärtar- (à 340 g)
  • 1rödlök
  • 2 mskättiksprit
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 krmsalt
  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald eller chiliflakes
  • 2 mskkryddmix- t ex taco spice mix hot cayenne
  • 1 mskrapsolja
  • 2 pkttacotubs- (à 140 g)
  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och strimla löken. Blanda 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Lägg i löken och låt ligga ca 20 min.

  2. Koka upp grädde och majs, koka ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar, gärna chiliflakes.

  3. Fräs kräftorna i 1 msk olja med kryddmixen ca 30 sekunder och servera i tacoskal med sallad, majs och picklad lök.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du ha flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Här hittar du erbjudande om prenumeration på magasinet Allt om Mat!