Taco cajun style är kräftstjärtar med majs i tacoskal. Kräftstjärtarna kan bytas ut mot skalade räkor i lag. Använd en riktigt kryddig och het kryddmix.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 burkarkräftstjärtar- (à 340 g)
1rödlök
2 mskättiksprit
0,5 dlströsocker
1 dlvatten
1 dlvispgrädde
2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
2 krmsalt
1 burkmajs- (340 g)
1 krmsvartpeppar- nymald eller chiliflakes
2 mskkryddmix- t ex taco spice mix hot cayenne
1 mskrapsolja
2 pkttacotubs- (à 140 g)
100 gsallad
Gör så här
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och strimla löken. Blanda 2 msk ättika, 1/2 dl socker och 1 dl vatten. Lägg i löken och låt ligga ca 20 min.
Koka upp grädde och majs, koka ca 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar, gärna chiliflakes.
Fräs kräftorna i 1 msk olja med kryddmixen ca 30 sekunder och servera i tacoskal med sallad, majs och picklad lök.