Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tabbouleh är en saftig Mellanösternsallad med bulgur, mynta och persilja. Så här års är det härligt att frossa i färska jordgubbar, inte bara till dessert, utan även i matlagningen. Men när bärsäsongen är över,
byt ut jordgubbarna mot tre urkärnade och tärnade tomater. Salladen är god till allt grillat, men en höjdare till lammkotletter, lammkorv och vitlöksyoghurt.
Koka bulgurgrynen i buljongen. Låt grynen kallna.
Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna någon timme i kylen.
Blanda jordgubbarna i salladen vid servering.
Recept från Mitt kök