Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh med jordgubbar

Tabbouleh är en saftig Mellanösternsallad med bulgur, mynta och persilja. Så här års är det härligt att frossa i färska jordgubbar, inte bara till dessert, utan även i matlagningen. Men när bärsäsongen är över, 

byt ut jordgubbarna mot tre urkärnade och tärnade tomater. Salladen är god till allt grillat, men en höjdare till lammkotletter, lammkorv och vitlöksyoghurt.

Tabbouleh med jordgubbarTabbouleh med jordgubbarTabbouleh med jordgubbar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlbulgur
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 3 stschalottenlökar- hackade
  • 1 dlpistaschnötter- grovhackade
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • 3 mskcitron- pressad
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 34 dljordgubbar- tärnade

Gör så här

  1. Koka bulgurgrynen i buljongen. Låt grynen kallna.

  2. Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna någon timme i kylen.

  3. Blanda jordgubbarna i salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök