Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh med jordgubbar och merquez


Salladen blir extra matig med den nordafrikanska­ lammkorven Merquez.

Tabbouleh med jordgubbar och merquez
Tabbouleh med jordgubbar och merquez
Tabbouleh med jordgubbar och merquez

Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlbulgur
  • 3schalottenlökar- hackade
  • 1 dlpistaschnötter- grovhackade
  • 1 dlsultanrussin
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • 3 mskolivolja
  • 3 mskcitron- pressad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 200300 gmerguez- (eller kryddig korv)
  • 34 dljordgubbar- tärnade
  • 150 gfetaost

Garnering

  • citron

Gör så här

  1. Koka bulgurgrynen i buljongen. Låt kallna.

  2. Blanda bulgur, lök, nötter, russin, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna någon timme i kylen.

  3. Stek korven i olivolja. Skär i mindre­ bitar.

  4. Vänd ner korv och jordgubbar i salladen vid servering. Lägg upp och smula över fetaost. 
Garnera med citronklyftor och örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök