Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tabbouleh med grillad aubergine, zucchini, paprika och salladslökar blir gott till halloumispetten, eller till något annat grillat!
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
Ansa och finhacka salladslöken. Hacka persiljan och myntan fint. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Blanda i oljan, lite i taget. Blanda i salladslök, persilja och mynta. Blanda i grynen. Täck med plastfilm och ställ kallt.
Ansa och skär aubergine och zucchini i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan bitar.
Pensla grönsakerna med olivoljan. Grilla grönsakerna och krydda dem med salt och peppar.
Spett: Skär halloumi i bitar och trä på spett tillsammans med tomater. Pensla spetten med oljan blandad med chiliflingorna. Grilla spetten.
Blanda de grillade grönsakerna med gryn- och örtsalladen. Servera med spetten.
Recept från Mitt kök