Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh med grillade grönsaker & halloumispett

Tabbouleh med grillad aubergine, zucchini, paprika och salladslökar blir gott till halloumispetten, eller till något annat grillat!

Tabbouleh med grillade grönsaker & halloumispett
Tabbouleh med grillade grönsaker & halloumispett
Tabbouleh med grillade grönsaker & halloumispett
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 portbulgur- eller couscous
  • 23salladslökar
  • 1 knippabladpersilja- stor
  • mynta- färsk ,plockade blad från 1–2 kvistar
  • 1citron- färskpressad saft
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskolivolja

Grönsaker

  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 23salladslökar
  • 1paprika
  • 34 mskolivolja
  • salt
  • peppar

Spett

  • halloumi
  • 1218cocktailtomater
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 tskchiliflingor

Gör så här

  1. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.

  2. Ansa och finhacka salladslöken. Hacka persiljan och myntan fint. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Blanda i oljan, lite i taget. Blanda i salladslök, persilja och mynta. Blanda i grynen. Täck med plastfilm och ställ kallt.

  3. Ansa och skär aubergine och zucchini i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär paprikan bitar.

  4. Pensla grönsakerna med olivoljan. Grilla grönsakerna och krydda dem med salt och peppar.

  5. Spett: Skär halloumi i bitar och trä på spett tillsammans med tomater. Pensla spetten med oljan blandad med chiliflingorna. Grilla spetten.

  6. Blanda de grillade grönsakerna med gryn- och örtsalladen. Servera med spetten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök