Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh med biff och rostade tomater

Den klassiska mellanösternsalladen tabbouleh får här sällskap av rostade tomater med söt och god smak. Välj gärna en grövre bulgur så får salladen lite mer struktur.

Tabbouleh med biff och rostade tomater
Tabbouleh med biff och rostade tomater
Tabbouleh med biff och rostade tomater
Tabbouleh med biff och rostade tomater. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlbulgur
  • 300 gutskuren biff- i bit
  • 400 gkörsbärstomater- gärna i olika färger
  • 2 mskolivolja- + 0,5 dl
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk + 0,5 tsk
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1gurka
  • 1rödlök- liten
  • 1 knippabladpersilja- stor
  • 0,5citron
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda tomaterna med 2 msk olja och 1 tsk salt i en ugnssäker form. Rosta dem mitt i ugnen i ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 150° och låt tomaterna stå kvar i ugnen.

  2. Bryn köttet runt om i smör tills det fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga det bredvid tomaterna tills köttets innertemperatur är 56°, beräkna ca 15 min. Ta ut kött och tomater och låt vila och svalna i ca 15 min.

  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  4. Halvera gurkan och gröp ut kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Skala och strimla löken. Grovhacka persiljan, spara några hela blad till garnering.

  5. Pressa saften ur citronen. Blanda citronsaften med 1/2 dl olja och 1/2 tsk salt.

  6. Blanda bulgurn med citrondressingen. Vänd i tomater, gurka, lök och persilja.

  7. Skär köttet i skivor. Toppa bulgursalladen med biffskivor. Strö flingsalt och 1 krm peppar på köttet. Toppa med hela persiljeblad och servera.

Vad tyckte du om receptet?