Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tabbouleh är en saftig Mellanösternsallad med bulgur. I originalet blandas salladen med tärnade tomater, men så här års, när tomatsäsongen är över, smakar det härligt att blanda mango, stekt aubergine och friskt granatäpple i salladen.
Koka bulgurgrynen i buljongen enligt förpackningen. Låt kallna.
Skala och hacka löken. Blanda bulgur, lök, örter, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Skär auberginen i mindre bitar. Blanda med lite salt och låt dra cirka 20 minuter. Torka av med hushållspapper. Stek auberginen i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala och tärna mangon. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna, plocka bort de vita hinnorna.
Vänd ner aubergine och mango i salladen vid servering. Lägg upp och strö över granatäppelkärnor.
Recept från Mitt kök