Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tabbouleh med aubergine & mango

Tabbouleh är en saftig Mellan­östernsallad med bulgur. I originalet blandas salladen med tärnade tomater, men så här års, när tomatsäsongen är över, smakar det härligt att blanda mango, stekt aubergine och friskt granatäpple i salladen.

Tabbouleh med aubergine & mango
Tabbouleh med aubergine & mango
Tabbouleh med aubergine & mango
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlbulgur
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 3schalottenlökar
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlmynta- hackad
  • 1citron- pressad saft
  • 3 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1aubergine
  • 1mango
  • 1granatäpple

Gör så här

  1. Koka bulgurgrynen i buljongen enligt förpackningen. Låt kallna.

  2. Skala och hacka löken. Blanda bulgur, lök, örter, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skär auberginen i mindre bitar. Blanda med lite salt och låt dra cirka 20 minuter. Torka av med hushållspapper. Stek auberginen i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Skala och tärna mangon. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna, plocka bort de vita hinnorna.

  5. Vänd ner aubergine och mango i salladen vid servering. Lägg upp och strö över granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök