Se även:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är en ryggbiff med rökig smak och läcker glaze. Tillbehör som sötpotatispommes frites, grillad majs och coleslaw blir fantastiskt gott till!
Dalmatian rub: Blanda salt och svartpeppar.
T-bone steak: Gnid in köttet med 2–3 msk av rubben. Låt stå i 20 minuter.
Grilla köttet hastigt på båda sidor på direkt värme. Lägg sedan köttet på indirekt värme. Lägg på lite rökspån vid sidan om glöden eller i en aluminiumform och du har gasolgrill. Stäng locket och reglera värmen med ventilen. Låt köttet ligga i 20–30 minuter i cirka 130 grader, tills köttet har en innertemperatur på cirka 58 grader. Pensla köttet ett par gånger med glazen mot slutet. Servera resten av glazen i en skål bredvid.
Friterade lökringar: Skär löken i ringar. Vispa ihop vetemjölet och ölen, vispa i äggulan och saltet.
Värm upp oljan till cirka 170 grader. Doppa ringarna i smeten och fritera ett par i taget tills de är gyllenbruna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper så att de får rinna av. Strö över salt.
Majscoleslaw: Strimla vitkålen fint eller hyvla på en mandolin. Skär äpplet i små tärningar. Strimla salladslöken. Blanda ihop alla ingredienser.
Sötpotatispommes: Tvätta och torka potatisarna. Skär dem i strimlor, cirka ½–1 centimeter tjocka.
Värm oljan till cirka 170 grader. Fritera lite i taget av sötpotatisen. Lägg strimlorna på ett fat med hushålls papper så att de får rinna av. Strö över salt.
Grillad majs: Lägg majsen i en stor skål med vatten i minst en timme om du vill grilla majsen med blasten kvar. Dra av blasten och knyt ihop den, då tar den inte eld, annars skär du bara av blasten. Grilla majsen på direkt värme runtom tills den fått färg. Salta och peppra. Lägg på lite smör.
Servering: Servera köttet med friterade lökringar, coleslaw, pommes och grillad majs.
Se även:
Recept från Mitt kök