Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
T-benstek, stora köttbitar med ben, kan beställas i manuella köttdiskar. Den här är ca 4 cm tjock och väger ca 1300 g. Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid så att det blir rumstempererat innan det steks. T-bensteken kan grillas på kol eller gasolgrill, men vi gör det i grillpanna på spisen (med fläkten på max för det osar kraftigt). Stek köttet färdigt i ugn med stektermometer för perfekt resultat.
Sätt ugnen på 200°. Gnid in köttet med olja på båda sidor. Salta och peppra.
Hetta upp en grillpanna på näst högsta värme. Stek köttet ca 5 min på varje sida. Vrid eventuellt köttet ett kvarts varv för ett snyggt rutmönster från grilljärnen.
Lägg över den brynta T-bensteken i en ugnssäker form. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen. Stek tills köttets innertemperatur är 53°, ca 15 min.
Skär loss köttet utmed benet och skiva köttet. Servera genast med varm potatis, spenat och bbq-sås.