Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödlökssmöret passar perfekt till både det saftiga köttet och till bakpotatisen.
T-benstek: Salta och peppra köttet.
Häll upp oljan i en kastrull och lägg i vitlöken. Värm oljan till 60 grader och låt vitlöken svalna i oljan. Hacka chilin och blanda i den och persiljan. Lägg köttet i en form och häll på marinaden. Låt köttet ligga i marinaden cirka 30 minuter.
Lyft upp köttet ur marinaden (spara marinaden), torka av köttet lite grann och lägg det på en het grill. Grilla i cirka 3–4 minuter. Vänd köttet och lägg det på indirekt grillning i cirka 10–15 minuter. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt det vila i cirka 10 minuter.
Blanda soja och olja och pensla köttet med blandningen.
Bakad potatis: Picka några hål i bakpotatisen och vira in i aluminiumfolie, lämna en liten öppning i toppen så blir inte potatisskalet mjukt. Lägg paketen på grillen och grilla i cirka 1 timme.
Rödlökssmör: Hacka och fräs löken i lite smör, tillsätt vitlök och honung och sautera löken tills den är mjuk och karamelliserad av honungen. Låt löken svalna helt. Vispa upp smöret och tillsätt löken och övriga ingredienser.
Grillad rödlök: Dela rödlökarna på mitten, pensla med olja och grilla rödlökarna på en het grill.
Servering: Servera med vitlöken från marinaden, rödlökssmör, grillade rödlökar och bakad potatis. Lägg även i lite av smöret i potatisarna.
Recept från Mitt kök