Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrliga kokosrutor med vanilj och citron

Härlig kaka med mycket smak av vanilj samt en fräsch syrlighet från citron och kvarg.

Syrliga kokosrutor med vanilj och citron
Syrliga kokosrutor med vanilj och citron
Syrliga kokosrutor med vanilj och citron
Foto: Helén Pe

Mördeg

  • 250 gsmör- kylskåpskallt, skuret i bitar
  • 5 dlvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlriven kokos
  • 2 mskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver

Fyllning

  • 2 stägg
  • 2,5 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlvaniljkvarg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskcitronskal- rivet

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 200 grader.

    Lägg bakplåtspapper i botten

    av en form, ca 20x30 cm.

  3. Mördeg: Lägg smör, vetemjöl, strösocker, kokos, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare och mixa ihop det till en deg.

  4. Tryck ut hälften av degen

    i botten på formen.

  5. Fyllning: Rör ihop ägg, crème fraiche, strösocker, vaniljkvarg, vaniljsocker och citronskal.

    Bred ut fyllningen jämnt över degen. Smula resten av degen över kakan.

  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminium- folie om den börjar få för mycket färg. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.

Vad tyckte du om receptet?