Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig kaka med mycket smak av vanilj samt en fräsch syrlighet från citron och kvarg.
Media laddas
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten
av en form, ca 20x30 cm.
Mördeg: Lägg smör, vetemjöl, strösocker, kokos, vaniljsocker och bakpulver i en matberedare och mixa ihop det till en deg.
Tryck ut hälften av degen
i botten på formen.
Fyllning: Rör ihop ägg, crème fraiche, strösocker, vaniljkvarg, vaniljsocker och citronskal.
Bred ut fyllningen jämnt över degen. Smula resten av degen över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminium- folie om den börjar få för mycket färg. Låt kakan kallna och skär den sedan i rutor.