Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrliga grönsaker till buffé

Goda grönsaker i en lätt rosa lag ser läckert ut på en buffé. Grönsakerna har god smak av honung, dill och citron.

Syrliga grönsaker till bufféSyrliga grönsaker till bufféSyrliga grönsaker till buffé

Ingredienser

  • 400 ggrön sparris
  • 200 grädisor
  • 500 gknippmorötter- små
  • 2citroner- skal och saft
  • 1 dlhonung
  • 1 tsksalt
  • 1 dldill- grovhackad

Gör så här

  1. Skär bort 2–3 cm längst ner på sparrisen. Dela sparrisen i tre bitar, skär rädisorna på mitten. Ansa och skala morötterna och dela dem.

  2. Förväll sparris 3 min och morötter 5–8 min i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten.

  3. Koka citronskal, citronsaft, honung och salt i en kastrull tills lagen är simmig ca 3–5 min. Hit kan förberedas dagen före. Häll lagen över grönsakerna. Blanda i dillen och rör om ordentligt. Låt stå svalt ca 1 timme fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?