Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrliga grönsaker till buffé

Goda grönsaker i en lätt rosa lag ser läckert ut på en buffé. Grönsakerna har god smak av honung, dill och citron.

Syrliga grönsaker till buffé
Syrliga grönsaker till buffé
Syrliga grönsaker till buffé

Ingredienser

  • 400 ggrön sparris
  • 200 grädisor
  • 500 gknippmorötter- små
  • 2citroner- skal och saft
  • 1 dlhonung
  • 1 tsksalt
  • 1 dldill- grovhackad

Gör så här

  1. Skär bort 2–3 cm längst ner på sparrisen. Dela sparrisen i tre bitar, skär rädisorna på mitten. Ansa och skala morötterna och dela dem.

  2. Förväll sparris 3 min och morötter 5–8 min i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten.

  3. Koka citronskal, citronsaft, honung och salt i en kastrull tills lagen är simmig ca 3–5 min. Hit kan förberedas dagen före. Häll lagen över grönsakerna. Blanda i dillen och rör om ordentligt. Låt stå svalt ca 1 timme fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?