Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarberkaka. De första späda rabarberna i en syrligt god rabarberkaka är något av det bästa som finns.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och 1 dl socker luftigt med elvisp. Vispa i ägget och sedan yoghurt. Blanda mjöl, mandelmjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat och vänd ner i smeten.
Ansa och skär rabarbern i 2 cm breda bitar. Blanda rabarbern med 2 msk socker, potatismjöl och kardemumma.
Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Gör en fördjupning i mitten av smeten och lägg i rabarbern. Strö över mandelspån.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker vid servering. Servera med smältrabarber och vaniljmascarpone.
Sätt ugnen på 225°. Ansa rabarbern, skala den eventuellt. Skär den i 10 cm långa bitar. Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form. Strö sockret över rabarbern och lägg på kanelstänger. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills rabarbern är mjuk.
Smaksätt mascarponen med florsocker och vaniljpulver och servera till rabarbern.