Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrlig mangosalsa

Recept på syrlig mangosalsa. Se till att hitta riktigt mogna mangofrukter; de är saftigare och smakar mycket mer. Bäst är den pakistanska mangon, vars säsong startar i maj.

Syrlig mangosalsa
Syrlig mangosalsa
Syrlig mangosalsa
Recept på mangosalsa. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2mangor- stora, mogna
  • 1lime
  • 0,51röd chili- t ex spansk peppar
  • 2salladslökar
  • 1,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och fintärna mangon. Skölj limen i ljummet vatten. Riv av det yttersta gröna på skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Kärna ur och finstrimla chilin. Strimla salladslöken. Rör ihop mango, limesaft, lime­skal, chili, lök, olja och salt.

Vad tyckte du om receptet?