Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den friska sorbeten serveras med ett knaprigt smultäcke och jordgubbar.
Smultäcke till sorbet: Blanda alla ingredienser utom flagad mandel i en matberedare. Kör till ganska grov smuldeg. Bred ut smulorna på ett bakplåtspapper, tillsätt flagad eller hackad mandel. 3 Rosta i ugn, 175 grader, 10-15 minuter. Rör om under gräddningen, så smulorna inte bränns vid. Förvara i burk med lock tills du skall servera sorbeten.
Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull, ej aluminium. Koka sockerlagen 3-4 minuter och låt svalna.
Skala och kärna ur äpplena. Lägg i en matberedare och kör till puré.
Blanda purén med avsvalnad sockerlag. Lika delar sockerlag och äpplepuré.
Kör smeten i en glassmaskin, eller blanda den för hand.
Frys in och rör runt i smeten varje timme, under några timmar, om du saknar glassmaskin.
Vispa 1 äggvita till hårt skum i en liten skål, skålen skall kunna vändas upp och ned.
När glassmeten stelnar, tillsätts och blandas 2-3 msk vispad äggvita, för att göra sorbeten luftigare. Frys in smeten, tills den skall serveras.
Servera äpplesorbeten i glas, gärna martiniglas. Dekorera med smultäcke och jordgubbar
Recept från Mitt kök