Recept: Pia Kammeborn
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på syrensaft. Använd späda syrenblommor. Blommorna kan frysas om man inte hinner koka saften direkt. Syrensaft doftar lite parfymaktigt.
Skölj blomklasarna noga. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär den ena citronen i skivor. Riv skalet från den andra och pressa ut saften.
Varva syrenblommorna med citronskivor, -skal och -saft. Koka upp vattnet och rör i sockret så att det löses upp. Rör ut citronsyran i lite av sockerlagen. Rör ner blandningen i lagen.
Häll den varma sockerlagen över blommorna. Lägg på ett lock och låt stå i kylen 4–5 dygn. Rör varje dag. Sila och häll saften i rena flaskor. Förvara i kylen.
Recept: Pia Kammeborn