Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrensaft

Recept på syrensaft. Använd späda syrenblommor. Blommorna kan frysas om man inte hinner koka saften direkt. Syrensaft doftar lite parfymaktigt.

Syrensaft
Syrensaft
Syrensaft

Ingredienser

  • 25syrenblomsklasar- -30
  • 2citroner
  • 1 lvatten
  • 1 kgströsocker
  • 30 gvinsyra

Gör så här

  1. Skölj blomklasarna noga. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär den ena citronen i skivor. Riv skalet från den andra och pressa ut saften. 

  2. Varva syrenblommorna med citronskivor, -skal och -saft. Koka upp vattnet och rör i sockret så att det löses upp. Rör ut citronsyran i lite av sockerlagen. Rör ner blandningen i lagen.

  3. Häll den varma sockerlagen över blommorna. Lägg på ett lock och låt stå i kylen 4–5 dygn. Rör varje dag. Sila och häll saften i rena flaskor. Förvara i kylen. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Pia Kammeborn