Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syren- och citronsnaps

Recept på syren- och citronsnaps. Tänk på att snapsen måste göras i god tid, den ska dra 3–5 dagar i kylen för bästa smak.

Syren- och citronsnaps
Syren- och citronsnaps
Syren- och citronsnaps
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 35 clvodka- rent brännvin
  • 1citron
  • 2 dlsyrenblommor- plockade
  • 2 tskströsocker

Gör så här

  1. Häll upp spriten i en burk. Skölj citronen noga i ljummet vatten, skär av det gula skalet och lägg i burken. Tillsätt syrenblommorna och låt allt stå och dra 3–5 dagar i kylen. Sila av och rör i sockret.

  2. Häll upp i en fin flaska. Servera snapsen kyld.

Vad tyckte du om receptet?