Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syrad piccalilli

Syrad piccalilli är lätt vanebildande kryddiga grönsaker. Inspirationen kommer från klassisk engelsk pickels som serveras på pubar. Servera till kallskuret, linsbiffar och ställ på bordet när du serverar måltider med smaker från Indien eller Mellanöstern.

Syrad piccalilli
Syrad piccalilli
Syrad piccalilli
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 350 gblomkål
  • 350 gmorötter
  • 2 stjälkarselleri
  • 1 msksalt- jodfritt
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dlmorotsjuice
  • 2 tskingefära- finriven eller pressad saft
  • 1 tskgurkmeja- färsk, finriven eller pressad saft
  • 0,5 tsksenapsfrön- bruna
  • 0,5 tskspiskummin- hel
  • 1lagerblad- litet
  • 12 tskchiliflingor- koreanska eller 2 msk finhackad röd chili

Gör så här

  1. Ansa blomkålen. Skala morötterna. Skär blomkål och morötter i små bitar. Ansa och strimla sellerin. Blanda blomkål, morot och selleri med salt i en bunke. Knåda 1 minut. Låt stå 1–2 timmar.

  2. Skala och krossa vitlöken i en mortel. Blanda ner övriga ingredienser i grönsaksblandningen. Ös över i en ren glasburk, ca 1 1/2 liter. Lägg en tyngd ovanpå och lägg på locket löst.

  3. Låt stå 4–7 dagar i rumstemperatur, max 22°. Sätt på locket ordentligt. Låt mogna minst 3 veckor i kyl, men helst 1 månad.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Lina Eriksson