Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrad piccalilli är lätt vanebildande kryddiga grönsaker. Inspirationen kommer från klassisk engelsk pickels som serveras på pubar. Servera till kallskuret, linsbiffar och ställ på bordet när du serverar måltider med smaker från Indien eller Mellanöstern.
Ansa blomkålen. Skala morötterna. Skär blomkål och morötter i små bitar. Ansa och strimla sellerin. Blanda blomkål, morot och selleri med salt i en bunke. Knåda 1 minut. Låt stå 1–2 timmar.
Skala och krossa vitlöken i en mortel. Blanda ner övriga ingredienser i grönsaksblandningen. Ös över i en ren glasburk, ca 1 1/2 liter. Lägg en tyngd ovanpå och lägg på locket löst.
Låt stå 4–7 dagar i rumstemperatur, max 22°. Sätt på locket ordentligt. Låt mogna minst 3 veckor i kyl, men helst 1 månad.