Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltsnurror med kanel

Ibland kan man bli vansinnigt sugen på något gott till kaffet. Då är det bra att snabbt kunna fixa till de här frasiga kanelbullarna. All sylt passar bra att använda i de förödande lättätna små snurrorna.

Syltsnurror med kanel
Syltsnurror med kanel
Syltsnurror med kanel
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g
  • vetemjöl- lite
  • 1 dlsylt
  • 0,75 tskkanel
  • 1ägg
  • rörsocker
  • mandelspån
  • florsocker
  • småbrödsformar- av papper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut formarna på en plåt och pudra dem med lite mjöl.

  2. Rulla ut degen. Bred på sylten och pudra över kanel. Rulla ihop till en rulle, från långsidan. Skär rullen i skivor och lägg dem i formarna.

  3. Pensla med uppvispat ägg och strö på rörsocker och mandelspån.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter. Servera nygräddade och pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök