Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassiska syltsnittar med glasyr
 – enkelt recept

Recept på klassiska syltsnittar med mördeg, hallonsylt och glasyr. Kakorna kallas även syltkakor och wienerkakor. Använd fast sylt som fyllning. Ska kakorna frysas, vänta med florsockerglasyren eller uteslut den.

Klassiska syltsnittar med glasyr
 – enkelt receptKlassiska syltsnittar med glasyr
 – enkelt receptKlassiska syltsnittar med glasyr
 – enkelt recept
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 2ägg
  • 7 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker

Fyllning

  • 1 dlsylt- fast eller gelé

Glasering

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

  2. Arbeta ihop till en deg och dela i fyra bitar. Rulla ut längder lika långa som plåten.

  3. Lägg på plåt med bakpapper och tryck en fördjupning längs mitten. Lägg i sylt och grädda i 225 grader, cirka 12 minuter. Låt svalna.

  4. Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?