Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassiska syltsnittar med mördeg, hallonsylt och glasyr. Kakorna kallas även syltkakor och wienerkakor. Använd fast sylt som fyllning. Ska kakorna frysas, vänta med florsockerglasyren eller uteslut den.
Rör smör och socker smidigt. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Arbeta ihop till en deg och dela i fyra bitar. Rulla ut längder lika långa som plåten.
Lägg på plåt med bakpapper och tryck en fördjupning längs mitten. Lägg i sylt och grädda i 225 grader, cirka 12 minuter. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och vatten och ringla över längderna. Låt stelna och skär sedan i bitar.