Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltsnitt med körsbär och pistaschnötter

Om du vill frysa kakorna, gör det utan glasyr och glasera dem efter upptining.

Syltsnitt med körsbär och pistaschnötterSyltsnitt med körsbär och pistaschnötterSyltsnitt med körsbär och pistaschnötter
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 stägg
  • 6 dlvetemjöl
  • 0,5 tskhjorthornssalt
  • 1 stcitron- rivet skal av
  • 1 dlkörsbärsmarmelad
  • 1 dlpistaschnötter- hackade osaltade

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och hjorthornssalt och blanda ner det och citronskalet. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i fyra delar och rulla till längder, cirka 40 centimeter långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Gör en längsgående fördjupning med fingret i varje längd. Fyll den med sylt och strö över nötter.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

  5. Rör ihop florsocker och vatten till glasyren. Ringla den över sylten på de avsvalnade längderna. Skär längderna i sneda kakor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök