Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltkakor med citronmeliss

Örtkryddor i småkakor ger extra sting. Pröva också att krydda klassiska bondkakor med rosmarin eller kolakakor med citronmeliss.

Syltkakor med citronmeliss
Syltkakor med citronmeliss
Syltkakor med citronmeliss
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 0,75 dlsocker
  • 2 stägg
  • 2 mskcitronmeliss- hackad
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 krmhjorthornssalt
  • 2 msksylt

Gör så här

  1. Rör smör och socker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt citronmeliss och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.

  2. Dela degen i två längder ca 40 cm långa. Lägg dem på ett bakpapper på en plåt. Gör en fördjupning i mitten på längderna och fyll den med sylt.

  3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 15 minter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök