Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltkakor


Syltkakorna får julig smak av en gnutta rivet apelsinskal.

Syltkakor

Syltkakor

Syltkakor

FOTOGRAF OLOF ABRAHAMSSON/JÖNSSONBILDER BOX 3018 2

Ingredienser

  • 200 gsmör- eller margarin
  • 1,5 dlflorsocker
  • 50 gmandelmassa- riven
  • 1 tskapelsinskal- rivet
  • 3,5 dlvetemjöl
  • 0,75 dlhallonsylt- fast

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda i mandelmassa, apelsin- skal och mjöl och arbeta ihop till en deg.

  2. Forma två rullar, 4 centimeter i diameter och lägg kallt i 1 timme. Skär degen i 1/2 centimeter tjocka skivor och lägg på plåt med bakpapper.

  3. Gör en liten fördjupning i mitten med lillfingret och fyll med sylt. Grädda i 200 grader, 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök