Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade nypon

Ett utsökt tillbehör till viltkött och höstens mustiga köttgrytor.

Syltade nypon
Syltade nypon
Syltade nypon

Ingredienser

  • 1 lnypon
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 3 dlströsocker
  • 2kanelstång- bitar (3–4 cm)
  • 56nejlikor- hela

Gör så här

  1. Ta bort skaft och blomfästen från nyponen. Dela dem och kärna ur med en liten sked. Skölj väl.

  2. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, kanel och nejlikor.

  3. Lägg i nyponen och låt dem småkoka under lock ca 30 min.

  4. Häll upp i rengjorda, varma glas­burkar.

Vad tyckte du om receptet?