Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade kantareller – recept

Att laga något gott med svamparnas svamp - gula kantareller – det är något av det godaste som finns.

Syltade kantareller – receptSyltade kantareller – receptSyltade kantareller – recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 150 gkantareller- små
  • 1schalottenlök

Lag

  • 0,5 dlättiksprit- 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 1 krmgurkmeja
  • 1 tsksenapsfrön
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Ansa kantarellerna. Dela dem, om de är stora. Skala och skär schalottenlöken i tunna klyftor.

  2. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten till lagen i en kastrull. Tillsätt gurkmeja, senapsfrön och lagerblad. Tillsätt kantareller och lök. Koka upp och låt sjuda 5 minuter med lock. Ös upp i burk och sätt på lock. Låt stå i kylen 2 dygn, innan de syltade kantarellerna serveras till exempelvis färsbiffar, rostbiff, viltkött eller grytor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök