Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade kantareller

Dessa kantareller passar utmärkt till olika vilt- och fågelrätter.

Syltade kantareller
Syltade kantareller
Syltade kantareller

Ingredienser

  • 200 gkantareller- färvällda, väl avrunna

Lag

  • 0,5 dlättiksprit
  • 2 dlvatten
  • 1 dlvitt vin
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 10vitpepparkorn
  • 10svartpepparkorn
  • 2stjärnanis
  • 10 gingefära- en bit, färsk

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och låt det koka 5 min utan lock. Sila och blanda ner svampen.

  2. Låt sjuda några min. Häll upp i väl rengjorda glasburkar. Se till att lagen täcker svampen. Låt kallna och stå minst 1 dygn i kylen för att mogna.

Vad tyckte du om receptet?