Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade kantareller

15 min + 2 dygns marinering

De finaste små kantarellerna är jättegoda att sylta och servera som lyxigt tillbehör till chèvresufflén.

Syltade kantareller
Syltade kantareller
Syltade kantareller

Ingredienser

  • 500 gkantareller- fina små
  • 1vitlöksklyfta- skivad
  • 1 lvatten
  • 1 msksalt

Lag

  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 2 dlvatten
  • 1 dlråsocker

Tillbehör

  • 2 mskpersilja- klippt

Gör så här

  1. Ansa och skölj kantarellerna. Lägg svamp och vitlök i saltvatten över natten.

  2. Koka upp vitvinsvinäger, vatten och råsocker. Låt lagen kallna.

  3. Sila svampen. Häll på vinägerlagen och låt den syltade svampen stå kallt minst en dag innan den kan avsmakas.

  4. Blanda i persilja vid servering. Inläggningen håller sig minst 1 vecka i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?