Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltade kantareller

Fantastiskt sätt att förvara dina kantareller. Passar utmärkt till exempelvis älgstek, eller något annat kött vi gärna äter under hösten.

Syltade kantareller
Syltade kantareller
Syltade kantareller
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 lkantareller- rensade gula eller trattkantareller
  • vatten
  • 1 tsksalt- per liter vatten

Lag

  • 1 dlättiksprit- 12 procent
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlsvampspad
  • 0,5 tsksvartpepparkorn
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 1 bitmuskotblomma
  • 1 bitingefära- liten färsk, cirka 10 gram
  • 3kryddnejlikor
  • 1 litetlagerblad

Gör så här

  1. Lägg den rensade svampen i en gryta. Mät vattnet och häll det så det täcker svampen till hälften. Tillsätt salt. Låt svampen koka 10 minuter. Sila av spadet, men spara 1 1/2 dl till lagen.

  2. Lag: Blanda ättiksprit, socker, svampspad, svartpeppar, senapsfrön, muskotblomma, ingefära, kryddnejlikor och lagerblad till lagen i en kastrull och låt den koka upp.

  3. Lägg svampen i glasburk med lock. Häll lagen över så att den täcker svampen. Sätt på lock. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök