Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fantastiskt sätt att förvara dina kantareller. Passar utmärkt till exempelvis älgstek, eller något annat kött vi gärna äter under hösten.
Lägg den rensade svampen i en gryta. Mät vattnet och häll det så det täcker svampen till hälften. Tillsätt salt. Låt svampen koka 10 minuter. Sila av spadet, men spara 1 1/2 dl till lagen.
Lag: Blanda ättiksprit, socker, svampspad, svartpeppar, senapsfrön, muskotblomma, ingefära, kryddnejlikor och lagerblad till lagen i en kastrull och låt den koka upp.
Lägg svampen i glasburk med lock. Häll lagen över så att den täcker svampen. Sätt på lock. Förvara i kylen.
Recept från Mitt kök