Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltad melon med pepparrot och dill

Stjärnanisen ger en liten godiston till den friska inläggningen.

Syltad melon med pepparrot och dill
Syltad melon med pepparrot och dill
Syltad melon med pepparrot och dill

Ingredienser

  • 1melon- galia eller honungsmelon, gärna lite omogen

Ättikslag

  • 0,5 dlättiksprit
  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5pepparrot- 3 cm, skalad och strimlad
  • 0,5 tsksenapsfrön- gula
  • 1stjärnanis

Garnering

  • 0,5 dldill- hackad

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skala och melonen. Skär den i tunna klyftor och halvera dem. Lägg bitarna i en skål.

  2. Koka ingredienserna till lagen i 5 min. Slå den varma lagen över melonbitarna. Låt kallna.

  3. Servering: Vänd ner dill och servera melonen till rådjuret.

Vad tyckte du om receptet?