Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syltad höstsvamp med brioche passa på höstens buffébord. Den sötsyrliga syltade svampen håller cirka tre veckor om du förvarar den i kylen.
Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Blanda vinäger, socker, vatten, örter och kryddor i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt småputtra ca 5 min.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg svamp och lök i den varma lagen. Låt koka upp. Lägg svampen i en burk och låt kallna. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
Brioche: Blanda mjölk, jäst, socker och salt. Tillsätt mjöl och ägg och arbeta degen ca 5 min. Tillsätt smöret, i små klickar, medan degen arbetas. Blanda tills smeten är slät. Låt degen jäsa övertäckt ca 5 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Fördela degen i en smord form, ca 2 liter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt det stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna. Servera brödet med svampen.