Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltad fänkålssallad

Den här  syltade fänkålssalladen är mycket god till den rökta och gravade laxen.

Syltad fänkålssallad
Syltad fänkålssallad
Syltad fänkålssallad

Ingredienser

  • 4fänkålsstånd
  • 2 dlgrovt salt
  • 6 dlvatten
  • 4 dlströsocker
  • 1,5 dlvitvinsvinäger
  • 2 dldill- finhackad
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och skiva fänkålen mycket fint, för hand, på mandolin eller i matberedare. Blanda fänkålen med saltet i en skål. Låt stå och dra ca 10 min.

  2. Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull och värm tills sockret smält. Låt svalna.

  3. Skölj saltet av fänkålen under rinnande vatten. Lägg den i en skål och häll över vinägerblandningen. Täck och låt stå ca 12 timmar i kylskåpet.

  4. Låt fänkålen rinna av och blanda med dill. Blanda ner dillen i fänkålen. Vispa samman olja, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över fänkålen.

Vad tyckte du om receptet?