Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här syltade fänkålssalladen är mycket god till den rökta och gravade laxen.
Ansa och skiva fänkålen mycket fint, för hand, på mandolin eller i matberedare. Blanda fänkålen med saltet i en skål. Låt stå och dra ca 10 min.
Blanda vatten, socker och vinäger i en kastrull och värm tills sockret smält. Låt svalna.
Skölj saltet av fänkålen under rinnande vatten. Lägg den i en skål och häll över vinägerblandningen. Täck och låt stå ca 12 timmar i kylskåpet.
Låt fänkålen rinna av och blanda med dill. Blanda ner dillen i fänkålen. Vispa samman olja, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över fänkålen.