Tips!
Köp färdiga grytbitar om du har ont om tid. Annars skär du egna, ca 3 x 3 centimeter. Tänk på att köpa lite extra då en del går bort som puts. Av 2 kilo högrev får du kvar ca 1,6 kilo grytbitar.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sydfransk köttgryta med chorizo och linser. Denna gryta med inspiration från södra Frankrike är härligt mättande och värmande.
Bryn köttet i 3 omgångar i smör och olivolja. Lägg över köttet i en gryta.
Vispa emellanåt ur pannan med vatten och häll det i grytan. Häll på resterande vatten och vin i grytan.
Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör och olivolja i stekpannan och stek lök och vitlök ca 5 min. Lägg över löken i grytan. Koka upp och ta bort skummet.
Skär soltorkade tomater i strimlor. Tillsätt tomater, bouquet garni, kalvfond, svartpeppar och salt.
Låt sedan sjuda under lock ca 1,5 timme. Köttet ska bli riktigt mört. Ta bort kryddbuketten.
Blötlägg puylinserna 30 min. Koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min. Häll av. Hit kan förberedas.
Skiva chorizon ganska tunt och stek skivorna lite knapriga. Lägg dem i grytan och fortsätt att hastigt värma linserna i olivolja.
Värm grytan. Servera med linser, bönor, ugnsrostade grönsaker och potatismos smaksatt med getost.
Köp färdiga grytbitar om du har ont om tid. Annars skär du egna, ca 3 x 3 centimeter. Tänk på att köpa lite extra då en del går bort som puts. Av 2 kilo högrev får du kvar ca 1,6 kilo grytbitar.