Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sydfransk färssås

Den här färssåsen är gjord på sydfranskt vis med rosmarin, oliver, squash och paprika. Med bönor i såsen behövs inget mer tillbehör än en sallad.

Sydfransk färssås
Sydfransk färssås
Sydfransk färssås
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gquornfärs
  • 1 stgul lök
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 1 stpaprika- röd
  • 0,5 stsquash
  • olivolja
  • 2 stkrossade tomater- burkar
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 1 mskrosmarin
  • 11,5 dloliver- svarta
  • 400 gvita bönor- stora 1 burk
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och squash i mindre bitar. 2 Fräs löken olivolja i en gryta utan att den tar färg. Höj värmen och tillsätt quorn, vitlök och grönsaker och stek en liten stund. 3 Tillsätt tomater, fond, rosmarin och oliver. Koka såsen utan lock cirka 20 minuter. 4 Skölj av bönorna och blanda i dem mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök