Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sydfransk bondsoppa med kyckling och pistou

En riktig bondsoppa med mycket grönsaker där var och en får krydda sin egen soppa med den smakrika basilikasåsen pistou.

Sydfransk bondsoppa med kyckling och pistou
Sydfransk bondsoppa med kyckling och pistou
Sydfransk bondsoppa med kyckling och pistou
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gkycklingfilé- ca
  • 1purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 1selleristjälk
  • 1squash
  • 100 gharicots verts
  • 4tomater
  • olivolja
  • 1,5 lvatten
  • 3 tärningarkycklingbuljong
  • 1 tsktimjan
  • 1 tskrosmarin
  • 1 burkvita bönor- stora 400 g
  • salt
  • peppar- nymald

Pistou

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 dlolivolja
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Ansa och skär alla grönsaker i 1/2 centimeter stora tärningar.

  2. Fräs alla grönsaker, utom tomaterna, i olivolja i en gryta.

  3. Tillsätt vatten, buljong och kryddor. Koka sakta under lock tills grönsakerna är mjuka, 10–15 minuter.

  4. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg ner tomater, kyckling och bönor i soppan. Koka ytterligare cirka 5 minuter. Späd med lite vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med pistoun, och eventuellt lite extra riven parmesanost.

  5. Pistoun: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök