Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig bondsoppa med mycket grönsaker där var och en får krydda sin egen soppa med den smakrika basilikasåsen pistou.
Skär kycklingen i små bitar. Ansa och skär alla grönsaker i 1/2 centimeter stora tärningar.
Fräs alla grönsaker, utom tomaterna, i olivolja i en gryta.
Tillsätt vatten, buljong och kryddor. Koka sakta under lock tills grönsakerna är mjuka, 10–15 minuter.
Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg ner tomater, kyckling och bönor i soppan. Koka ytterligare cirka 5 minuter. Späd med lite vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med pistoun, och eventuellt lite extra riven parmesanost.
Pistoun: Mixa ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök