Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 35g
Kolhydrater: 43g
Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Genom att fisken saltas och sockras före tillagning blir den lätt rimmad och håller ihop bättre när den tillagas.
Skär fisken i stora bitar, ca 5 x 5 cm. Blanda fiskbitarna med 1 tsk strösocker och 1 tsk salt.
Skär auberginen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.
Fräs grönsaker och lök i 1 msk olja i en gryta. Häll över tomaterna och 3 dl vatten. Tillsätt tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sjud under lock ca 10 min.
Lägg fisken i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Klicka tapenade på fisken. Servera med bröd.