Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sydeuropeisk fiskgryta

Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Genom att ­fisken saltas och sockras före tillagning blir den lätt rimmad och håller ihop bättre när den tillagas.

Sydeuropeisk fiskgrytaSydeuropeisk fiskgrytaSydeuropeisk fiskgryta
Recept på sydeuropeisk fiskgryta. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé- eller torsk, Krav- eller MSC-märkt
  • 1aubergine
  • 3paprikor- gärna i olika färger
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 burktapenade- (140 g)
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 60 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, ca 5 x 5 cm. Blanda fiskbitarna med 1 tsk strösocker och 1 tsk salt.

  2. Skär auberginen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Fräs grönsaker och lök i 1 msk olja i en gryta. Häll över tomaterna och 3 dl vatten. Tillsätt tomatpuré, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sjud under lock ca 10 min.

  4. Lägg fisken i grytan och sjud ytterligare ca 5 min. Klicka tapenade på fisken. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?