Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sydamerikansk chiligryta

Grytan får en lätt röksmak av barbequesås med röksmak. Vi har använt Caj P Hickory barbequesås. Om just den är svår att hitta i butiken kan du förstås byta ut den mot en annan sort.

Sydamerikansk chiligryta
Sydamerikansk chiligryta
Sydamerikansk chiligryta
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,3 kgrostbiff- i bit
  • 1 dlkinesisk soja
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 knippabladpersilja- (100g)
  • 2gula lökar- grovhackade
  • 1,5 mskpepparfrukt- hackad röd spansk
  • 2 msksmör
  • 3tomater- burkar krossade á 400 g
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskfarinsocker
  • 0,75 msktabasco
  • 1 mskoregano
  • 3 mskcaj p hickory barbequesås- med smak av rök, tomat och chili
  • 340 gmajskorn
  • 1 dlcrème fraiche

GARNERING

  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 tskspansk peppar (chili)- finhackad röd

TILLBEHÖR

  • 1 pktris- kokt
  • 1 pktharicots verts
  • 1sallad

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar, ca 2 x 2 cm. Blanda det med sojan i en bunke. Lyft upp köttet och bryn det i rapsolja, i omgångar, i en stekpanna. Salta och lägg över det i en gryta. Häll ner den resterande sojan.

  2. Hacka bladen från persiljan och spara 2 msk till garnering. Stek lök, persilja och pepparfrukten i smör. Lägg över det i grytan.

  3. Häll i krossade tomater, vinäger, farinsocker, tabasco, oregano och barbequesås. Låt grytan sjuda 30-45 min under lock tills köttet är mört.

  4. Häll av vätskan från majskornen och rör i dem och creme fraiche i grytan. Låt allt bli varmt. Garnera med persilja och pepparfrukt.

  5. Servera med ris, haricots verts och en sallad.

Vad tyckte du om receptet?