Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sydafrikansk morotssallad med kanel

De gröna spenatbladen gör denna sallad lika vacker som smakrik.

Sydafrikansk  morotssallad med kanelSydafrikansk  morotssallad med kanelSydafrikansk  morotssallad med kanel

Ingredienser

  • 500 gmorötter
  • 2kanelstänger
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskingefära- riven färsk
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskhonung
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 100 gbabyspenat

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Koka morötterna i vatten med kanelstänger ca 5 min. Häll av vattnet och lägg dem i en skål.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den och ingefära i olja. Tillsätt citron, honung, salt och peppar och blanda ner det i morötterna.

  3. Blanda ner spenaten precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?