Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Swirlig moussetårta

Recept på swirlig moussetårta. Mörk och vit chokladmousse i vacker tårtform. Några droppar pepparmynta blir pricken över i.

Swirlig moussetårtaSwirlig moussetårtaSwirlig moussetårta
var försiktig med doseringen av pepparmyntsoljan, och provsmaka så det blir lagom. Detta är en praktisk dessert när man är många. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 2ägg
  • 2 mskkakao

Vit chokladmousse

  • 150 gchoklad- vit
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 krmpepparmyntsolja
  • 1äggula

Mörk chokladmousse

  • 100 gchoklad- mörk (70%)
  • 2 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 0,5 tskflingsalt

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finriv mandelmassan. Vispa lätt ihop mandelmassa, ägg och kakao. Spänn fast ett bakplåtspapper i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.  Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt kallna.

  2. Vit chokladmousse: Finhacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden fluffig men inte fast. 

  3. Rör i äggula, pepparmintsolja och 1/4 av grädden i chokladen. Vänd ner resterande grädde.

  4. Mörk chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn.  Vispa grädden löst. Rör i äggula, salt och hälften av grädden i chokladen. Vänd i resterande grädde.

  5. Bred hälften av den vita moussen över bottnen och ringla den mörka moussen över. Dra virvlar i chokladen med en gaffel. Upprepa proceduren.

  6. Ställ kakan i frysen ca 8 timmar. Ta ut och låt den tina i kylen, ca 5 timmar.  Garnera med myntablad vid servering.

  7. Tips! Var försiktig med doseringen av pepparmyntsoljan, och provsmaka så det blir lagom. Detta är en bra dessert när man är många.

Vad tyckte du om receptet?