Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på swirlig moussetårta. Mörk och vit chokladmousse i vacker tårtform. Några droppar pepparmynta blir pricken över i.
Sätt ugnen på 175°. Finriv mandelmassan. Vispa lätt ihop mandelmassa, ägg och kakao. Spänn fast ett bakplåtspapper i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt kallna.
Vit chokladmousse: Finhacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden fluffig men inte fast.
Rör i äggula, pepparmintsolja och 1/4 av grädden i chokladen. Vänd ner resterande grädde.
Mörk chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa grädden löst. Rör i äggula, salt och hälften av grädden i chokladen. Vänd i resterande grädde.
Bred hälften av den vita moussen över bottnen och ringla den mörka moussen över. Dra virvlar i chokladen med en gaffel. Upprepa proceduren.
Ställ kakan i frysen ca 8 timmar. Ta ut och låt den tina i kylen, ca 5 timmar. Garnera med myntablad vid servering.
Tips! Var försiktig med doseringen av pepparmyntsoljan, och provsmaka så det blir lagom. Detta är en bra dessert när man är många.